duminică, 8 aprilie 2012

Moments #2

Buna tuturor! Scotoceam azi prin arhivele blogului cand am descoperit o rubrica inceputa de Renate, dar care din pacate a fost cam uitata. E, uitati, astazi ma revansez! Si ca sa va reimprosatez memoria, in aceasta rubrica prezint momente memorabile din carti! Sooo, uitati ce am gasit eu : - Ce trebuie noi sa facem acum este o petrecere, zise Doug. Sa unim toate aniversarile pe care le-am ratat. Eu si Chris nu am avut o petrecere adevarata, si nici Sean si Laurel... -Ecologismul, zise Laurel ferm catre Melanie. Ar trebui sa fie cauza noastra de baza. -Nici eu nu am avut o petrecere, sublinie Suzan, desfacand delicat ambalajul unei prajituri Twinkie. Faye isi examina unghiile, rosii ca niste pietre pretioase, in lumina soarelui. - Stiu niste oameni pe care as vrea sa-i blestem, spuse ea.
Puterea de L.J. Smith
Erau legati. Si aveau sa fie si in viitor. Cu vederea ei interioara, Cassie vazu ca Cercul era parte din ceva mai mare, ca o spirala care se intindea la nesfarsit, cuprinzand totul, atingand stelele.
- Te iubesc, sopti Adam.
Din mijlocul Cercului, Cassie ii zambi.
Puterea de L.J.Smith
- Faye, o apostrofa Diana.
Faye n-o lua in seama.
- Si cu vecinii, preciza ea. Cu toti vecinii aceia care te urmareau, te barfeau, te supravegheau, ca sa se asigure ca nu ai un nasture in plus la rochie sau ca nu zambesti in drum spre intrunire. Pe atunci, trebuia sa dai dovada de umilinta, sa privesti in jos si sa faci tot ce ti se spune, fara sa pui intrebari. In orice caz, asta daca erai fata. Nici macar nu ti se permitea sa te joci cu papusile, din cauza ca erau lucruri diavolesti.
Ritualul de L.J.Smith
Joi, trei zile DM (dupa moarte... uh!), m-am trezit ca de obicei - intinsa pe spate, chiar in stanga liniei galbene continue de pe strada Henderson, cu fierbinteala unui motor trecandu-mi peste fata.
Fireste ca nu era acelasi autobuz. Cel care ma ucisese era probabil inca la atelier, sau suspendat, sau ce naiba fac ei cu vehiculele stigmatizate.
Am tras adanc aer in piept (suna ca naiba, stiu) si am clatinat din cap. Nimic din toate astea nu mai conta acum, Curand, foarte curand, in departare va straluci o lumina orbitoare, uriasa, care ma va absorbi. Dupa care imi voi trai viata - sau o copie a ei - la soare, pe nisipul albit al unei plaje, FARA creme protectoare, cu un mojito fara alcool si un sortiment nesfarsit de pantofi in magazine unde totul era moca. Pai era paradisul, nu? Dar inainte sa se petreaca sta, voiam sa urmaresc tot ce-mi sta in putinta. O fata moare o singura data!
Naluca si Naucul de Stacey Kade
Sper ca va plac citatele! Va urez o zi buna in continuare si la multi ani cei cu nume de flori!
XOXO, Ana

Un comentariu:

Only Books spunea...

Toate sunt foarte frumoase:). Eu nu am reusit sa extrag citate din Naluca si Naucul - toate mi s-au parut geniale!:D

Dee.