vineri, 13 ianuarie 2012

Frumosii vs. Uratii

Da, da, cred ca stiti la ce ma refer: Uratii de Scott Westerfeld. Cartea asta era de mult timp in vizorul meu, iar astazi a cazut marea bomba: cartea va aparea in februarie! Super, nu? Si ca sa definitivam, mai jos este descrierea cartii:


URÂŢII, cartea întâi din seria cu acelaşi nume de Scott Westerfeld, în februarie 2012 la CORINTeens

Tally e pe cale să împlinească şaisprezece ani şi… de-abia aşteaptă! Nu ca să-şi ia permisul de conducere, ci ca să devină frumoasă. În lumea ei, cea de-a şaisprezecea aniversare aduce cu ea o operaţie care te transformă dintr-o persoană considerată ca fiind de o urâţenie respingătoare într-una uimitor de frumoasă.

Dar noua ei prietenă, Shay, nu vrea să fie frumoasă. Mai degrabă ar risca să trăiască în afara acestei lumi. Când Shay evadează, Tally află care este de fapt adevărul în ceea ce-i priveşte pe frumoşi. Autorităţile o pun pe Tally în situaţia de a alege între două variante la fel de rele: fie o va găsi pe prietena ei şi o va spiona, fie nu va mai fi niciodată frumoasă.
Ca urmare a alegerii pe care o va face Tally, lumea ei se va transforma pentru totdeauna.


                 Într-o lume a oamenilor extrem de frumoşi, cei normali sunt în pericol.


Scott Westerfeld, unul dintre cei mai importanţi scriitori contemporani de SF/Fantasy pentru tineri şi adulţi, s-a născut în 1963 în Texas, SUA. Este căsătorit din anul 2001 cu scriitoarea australiană Justine Larbalestier.
Romanele (Polymorph, Fine Prey, Evolution’s Darling, So Yesterday) şi seriile de romane (The Risen Empire, Midnighters, Peeps, Leviathan, precum şi cea de faţă, Urâţii) scrise de Westerfeld s-au bucurat de un mare succes, aflându-se pe lista de bestselleruri New York Times şi primind mai multe premii.
Cartea întâi din seria Urâţii a fost inclusă de către American Library Association pe lista celor mai bune cărţi pentru tineri, în anul 2006. De asemenea, în anul 2008, în Franţa, a primit Grand Prix de l’Imaginaire pentru cel mai bun roman străin adresat tinerilor.


So, concluzia este ca trebuie sa asteptam cumintei, ca vine si link-ul de precomanda, si ne putem adauga si cartea asta la bibleoteca. O zi buna tuturor si nu uitati ca frumusetea vine din interior!>:D<

2 comentarii:

giorgiana spunea...

mda, cred totusi ca in zilele noastre treaba asta cu frumusetea vine din interior nu prea mai tine, cand daca nu esti frumos nu esti bagat in seamana...sau nu esti cool, interesant,etc..e de discutat

Ana spunea...

Georgiana ,ai dreptate. E de plans cand vezi ca oamenii din zilele noastre nu se uita la tine daca nu esti frumos, totusi, ramane de necontestat ca adevarata frumusete vine din interior!