miercuri, 10 august 2011

Cantecele serafimului 2 de Anne Rice

In curand va aparea la Leda volumul 2 din celebra serie Cantecele serafimului, numit Dragostea si raul.Se pare ca se anunta o alta carte captivanta in care se evoca din nou lumi intunecate si periculoase din vremuri de demult.Pentru a va demonstra acest lucru, iata inceputul cartii: „Am avut un vis cu îngeri. I-am văzut şi i-am auzit într-o superbă şi nesfârşită noapte galactică. Am văzut luminile care erau aceşti îngeri, zburând ici şi colo, în străfulgerări de irezistibilă strălucire…”

Anne Rice ne transportă pe alte tărâmuri, de data aceasta în Roma secolului al XV-lea, un oraş al domurilor şi grădinilor suspendate, al turnurilor şi crucilor înălţate spre norii veşnic schimbători, al colinelor şi al pinilor înalţi… Un oraş al lui Michelangelo şi al lui Rafael, al Sfintei Inchiziţii şi al lui Leon al X-lea, al doilea fiu al lui Lorenzo de Medici, deţinătorul tronului papal. În această epocă, în acest secol, Toby O’Dare, fost asasin plătit al guvernului, este însărcinat de îngerul Malchiah să rezolve o crimă teribilă produsă prin otrăvire şi să dezlege misterul unui loc bântuit de un spirit fără de odihnă – un diabolic dibbuk. O’Dare se reconectează la propriul trecut, cu aspectele lui luminoase şi întunecate, înfricoşătoare şi tandre, condus de făgăduinţa salvării şi de o viziune mai adâncă şi mai bogată asupra dragostei.

Daca nu v-am convins, priviti si ce spune revista People despre aceasta carte:„Indiscutabil, Rice ştie să spună o poveste, iar aceasta este palpitantă… Sfârşitul tulburător, dramatic, care lasă loc unui «va urma» confirmă pe deplin faptul că această serie chiar a prins aripi.” (People)

Pentru mai multe informatii despre autoare si cartile sale puteti accesa www. annerice.com., iar pentru a vizualiza trailerele realizate pentru editiile americane accesati http://www.annerice.com/Bookshelf-LoveAndEvil-Trailer.html si http://www.annerice.com/Bookshelf-AngelTime-Trailer.html.

Parerea mea este ca ar trebui sa cititi macar o carte de Anne Rice pentru ca este o autoarea foarte buna, care are un stil uluitor ce te face pur si simplu sa vrei mai mult.Te atrage in lumea fantastica a personajelor sale si te face sa traiesti literalmente povestea.

Niciun comentariu: